gr | en
ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΑΣ
  • ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

    Από το 1989, το οινοποιείο μας βρίσκεται στην οδό Ολύμπου στο Καλοχώρι, πολύ κοντά στο πρώτο οικογενειακό οινοποιείο και σε απόσταση δέκα, περίπου, χιλιομέτρων από την καρδιά της Θεσσαλονίκης. Η τοποθεσία του εγείρει αναμνήσεις, καθώς εκεί βρίσκονταν παλαιότερα τα καθαριστήρια «Μέλισσα», ιδιοκτησίας του πατέρα της Κωνσταντίας Κεχρή. Προς τιμήν του, το κατάστημα λιανικής στη σάλα υποδοχής επισκεπτών του νέου κτιρίου του οινοποιείου φέρει την ονομασία «Μέλισσα».

  • ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

    Τα κρασιά μας οινοποιούνται στις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας, η κατασκευή των οποίων ολοκληρώθηκε το 2009, και αποτελούν τον καρπό της γνώσης, της φροντίδας και της εμπειρίας της ομάδας παραγωγής μας, την οποία απαρτίζουν οι οινολόγοι Στέλιος Κεχρής, Νίκος Κωνσταντινίδης και Ελένη Κεχρή και ο γεωπόνος-οινολόγος Γιώργος Τσινίδης. Στόχος της ομάδας μας είναι η οινοποίηση αυθεντικών κρασιών υψηλής ποιότητας που διακρίνονται στους μεγαλύτερους εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς οίνου και ανταποκρίνονται στις προσδοκίες του οινόφιλου κοινού ικανοποιώντας τις ανάγκες του.

  • ΛΕΥΚΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

    Προζυμωτική εκχύλιση σε χαμηλή θερμοκρασία ανάλογα με τον τύπο κρασιού, μεταφορά μούστου σε ανοξείδωτες δεξαμενές, απολάσπωση, εμβολιασμός με επιλεγμένες ζύμες, αλκοολική ζύμωση σε χαμηλή θερμοκρασία και μεταφορά σε νέες ανοξείδωτες δεξαμενές όπου διενεργούνται κατεργασίες και οι οίνοι παραμένουν μέχρι την εμφιάλωσή τους. Για συγκεκριμένους τύπους λευκών οίνων, όπως η «Τέταρτη Διάσταση», η αλκοολική ζύμωση γίνεται σε δρύινα γαλλικά βαρέλια στην κάβα παλαίωσης. Για τις ρετσίνες του οινοποιείου ακολουθείται η ίδια μέθοδος οινοποίησης, με τη διαφορά ότι στην αρχή της αλκοολικής ζύμωσης γίνεται προσθήκη συγκεκριμένης ποσότητας επιλεγμένου φρέσκου ρετσινιού, το οποίο αφαιρείται στο τέλος της ζύμωσης.

  • ΕΡΥΘΡΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

    Μεταφορά μούστου και σταφυλοπολτού σε ειδικές ανοξείδωτες δεξαμενές-οινοποιητές, εμβολιασμός με επιλεγμένες ζύμες, αλκοολική ζύμωση σε ελεγχόμενες συνθήκες, ήπιες ανακυκλώσεις και μακριές εκχυλίσεις ανάλογα με το κάθε οινολογικό πρωτόκολλο, ωρίμανση σε δρύινα γαλλικά βαρέλια για διάστημα 6-24 μηνών, ανάλογα με τον τύπο κρασιού και το επιθυμητό τελικό αποτέλεσμα.

  • ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

    Το οινοποιείο μας είναι ανοιχτό στο οινόφιλο κοινό και όλους όσους ενδιαφέρονται για την τέχνη της οινοποίησης κάθε Τρίτη και Πέμπτη, εκτός αργιών, από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 17:00 το απόγευμα. Η επίσκεψη περιλαμβάνει σύντομη εισαγωγή στην οινική παράδοση και φιλοσοφία της οικογένειας Κεχρή, ξενάγηση στους χώρους οινοποίησης, παλαίωσης και εμφιάλωσης και γευστική δοκιμή των κρασιών μας στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα γευσιγνωσίας.

    Ως ιδρυτικό μέλος της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», συμμετέχουμε ενεργά στις δραστηριότητες των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», ένα μοναδικό τουριστικό και πολιτιστικό πρόγραμμα που δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να ανακαλύψουν τα οινοποιεία, τους οινοποιούς και τα κρασιά της Βόρειας Ελλάδας.